Over Mij

In 1949 in Paramaribo – Suriname als Nadiah-Remy , dochter en kind van I.P.Waggelmans en M.A.Gulzar, zus van 3

zussen en 4 broers en moeder van 1 prachtige dochter en 3 mooie  zonen (van uit de ziel) en oma van 1 kleindochter ( 9) en 1 kleinzoon ( 7).

Heb de opleiding voor onderwijzeres gevolgd, de vroegere kweekschool.

Van mijn pa die op de vooravond van mijn geboorte naar een Indiase film ging kreeg ik de naam ‘Nadiah’ vernoemd naar de gelijknamige film “Nadiah ke par”.  Wat vrij vertaalt betekent: “aan de oever van de rivier Nadiah” ,‘Hoop’ vanuit het Russisch en vanuit het Arabisch de ‘Roepende’.

Van mijn ma, de naam: ‘Remy’, vernoemd naar een dochter van haar schoolvriendin. Remy vereenzelvigde ik in mijn later leven met het boek: ”ALLEEN op de wereld”. Zo voelde het ook.

Namen die mij gedragen hebben in mijn leven, in mijn bewustwording van het ZIJN.

Ik kom uit een gezin dat toen al de ‘normale’ gezinstructuren oversteeg in cultuur, godsdienst en gezinsformatie. (Wow te gek om het zo te benoemen!) Mijn ouders waren zeer goed ontwikkeld en hadden beide al een eerder huwelijk gehad met kinderen. Samen kregen ze 5, waar ik het 2de kind van ben.

Van mijn vader ben ik het 9de kind en van mijn moeder het 5de kind. (Ha, werk aan de winkel voor de familieopstelling). Het byzondere is dat wij (5) met alle kinderen uit eerder huwelijk een familie vormden en ook de voorkinderen met elkaar. Wij spraken nooit over half broer en half zus.

Etnisch gesproken kom ik uit een gezin van dubbele bloede, 3x roots nl. Hindoestaan, Afrikaan en Holland en gezien de godsdienst-wortels vanuit de Islam waar ook het Christendom en Hindoeïsme met elkaar verweven zijn.

Een moksie-patoe, een smeltkroes, om het zo te benoemen.

Mijn achtergrond in verscheidenheid heeft nooit tegen mij gewerkt, maar heeft mij gedragen en gesterkt en verrijkt waardoor ik ook nu mag zijn:

“Die IK BEN” ……op weg naar een geestelijk volwassen mens… een volwaardig mens, uitgroeiend  tot VOLWASDOM.

Naast mijn leven als moeder en als onderwijzeres te hebben ervaren, ben ik door het leven zelf gevormd als ‘praktijkdeskundige’ op het gebied van eigen levenservaringen, die mij ‘aangereikt’ zijn geworden in dit leven op aarde.

Een jarenlang proces waarin vallen en weer opstaan, het klimmen en het klauteren, aan de orde van de dag was en nog is, want uitgeleerd ben ik niet . Ik ga er nu anders mee om.

  • Usha op 21 september 2016 op 23:10

  Antwoord

  Dag Nadia
  Mooi je levens verhaal, multicultureel van geboorte.
  Houd ook in dat je voor partner keuze, voor jou keuze mogelijk was.
  Goed te lezen dat je blijft leren .
  groetjes
  Usha

  1. Antwoord

   Dag Usha,
   Dank je wel voor je reactie op mijn levens verhaal. Inderdaad een rijk spiritueel leven zoals jij schrijft en ook voelt. Ja zeker de vrije keuze gehad in partner en andere zaken.
   Mijn vader zei altijd dat er niets gebeurde in het leven zonder hoger doel en dat is ook zo in mijn visie.
   Natuurlijk is er de pijn en het verdriet en als dat een verwerking heeft gehad en op zoek naar antwoorden kan je kijken en voelen waar het voor gediend heeft. In mijn proces in heel wording zal ik nooit uitgeleerd zijn.

   Ik wens ook jou veel succes en mocht je hulp nodig nodig schroom niet om te vragen aan wie dan ook.

   Een HARTE groet,
   EzraNoah

  • Usha op 21 september 2016 op 22:58

  Antwoord

  Dag Nadia,
  Jou levens verhaal leest als een van rijk spiritueel leven.
  Moedig om alles wat je mee maakt als een les te ervaren om weer verder te gaan.
  lieve groet
  Usha

Geef een reactie