Over Mij

In 1949 in Paramaribo – Suriname als Nadiah-Remy , dochter en kind van I.P.Waggelmans en M.A.Gulzar, zus van 3

zussen en 4 broers en moeder van 1 prachtige dochter en 3 mooie  zonen (van uit de ziel) en oma van 1 kleindochter ( 9) en 1 kleinzoon ( 7).

Heb de opleiding voor onderwijzeres gevolgd, de vroegere kweekschool.

Van mijn pa die op de vooravond van mijn geboorte naar een Indiase film ging kreeg ik de naam ‘Nadiah’ vernoemd naar de gelijknamige film “Nadiah ke par”.  Wat vrij vertaalt betekent: “aan de oever van de rivier Nadiah” ,‘Hoop’ vanuit het Russisch en vanuit het Arabisch de ‘Roepende’.

Van mijn ma, de naam: ‘Remy’, vernoemd naar een dochter van haar schoolvriendin. Remy vereenzelvigde ik in mijn later leven met het boek: ”ALLEEN op de wereld”. Zo voelde het ook.

Namen die mij gedragen hebben in mijn leven, in mijn bewustwording van het ZIJN.

Ik kom uit een gezin dat toen al de ‘normale’ gezinstructuren oversteeg in cultuur, godsdienst en gezinsformatie. (Wow te gek om het zo te benoemen!) Mijn ouders waren zeer goed ontwikkeld en hadden beide al een eerder huwelijk gehad met kinderen. Samen kregen ze 5, waar ik het 2de kind van ben.

Van mijn vader ben ik het 9de kind en van mijn moeder het 5de kind. (Ha, werk aan de winkel voor de familieopstelling). Het byzondere is dat wij (5) met alle kinderen uit eerder huwelijk een familie vormden en ook de voorkinderen met elkaar. Wij spraken nooit over half broer en half zus.

Etnisch gesproken kom ik uit een gezin van dubbele bloede, 3x roots nl. Hindoestaan, Afrikaan en Holland en gezien de godsdienst-wortels vanuit de Islam waar ook het Christendom en Hindoeïsme met elkaar verweven zijn.

Een moksie-patoe, een smeltkroes, om het zo te benoemen.

Mijn achtergrond in verscheidenheid heeft nooit tegen mij gewerkt, maar heeft mij gedragen en gesterkt en verrijkt waardoor ik ook nu mag zijn:

“Die IK BEN” ……op weg naar een geestelijk volwassen mens… een volwaardig mens, uitgroeiend  tot VOLWASDOM.

Naast mijn leven als moeder en als onderwijzeres te hebben ervaren, ben ik door het leven zelf gevormd als ‘praktijkdeskundige’ op het gebied van eigen levenservaringen, die mij ‘aangereikt’ zijn geworden in dit leven op aarde.

Een jarenlang proces waarin vallen en weer opstaan, het klimmen en het klauteren, aan de orde van de dag was en nog is, want uitgeleerd ben ik niet . Ik ga er nu anders mee om.

  • AS Anuels op 28 januari 2023 op 23:23

  Antwoord

  Hallo slimme vrouw, Ik zal zeker contact met je op nemen om met je te praten ik weet nou niet als ik mijn ogen droog gaat kunnen houden zoveel ellende maar goed als het mij hulp kan bieden sta ik er 100 % voor open zelf ben ik een gesloten type dus praat hier met niemand over anyway zal ergens in maart zijn iets warmer weer hoop ik dan he? Ok het ga je goed Gods bless groetjes Sunny

  1. Antwoord

   Hallo Sunny, we hebben binnenkort contact, groet van hart tot hart

  • AS Anuels op 2 januari 2023 op 11:16

  Antwoord

  Wat een spannend verhaal en levens ervaring Nadia ik ken de jullie in Koningsstraat wat een prachtige tijd echter had ik toen weinig eruditie en expertiese maar vond jullie toen al intersant mooi geschreven ik wist niet , dat jullie met zovele waren tis zolang geleden wellicht spannende tijden ken je moeder als hoogopgeleid en je vader was ook heel stil lees nu dat hij leraar was ik ben ook gepensioneerd Chemie docent aan de Hogeschool Zeeland Applied science heb zelf 2 prachtige dochters ook goed opgeleid zelf heb ik minder geluk in de liefde gehad mijn hele leven lang steeds weer gecheiden maar goed ben ernog gelukkig gezond woon alleen echter mis ik niets alleen achtervolg het verleden mij jammer genoeg ik dacht dat prachtig mens ken ik en wat een mooi geschreven verhaal jouw ervaring des levens jou broer kwam ik in 2018 in Paramaribo tegen niks veranderd goed he? Anyway kwam jou verhaalbij toeval tegen en echt hoor je kunt mooi schrijven het ga je goed en deHere waakt over jou en gezin daaag

  1. Antwoord

   Hallo Sunny, wat een verrassing om mij te ontmoeten op mijn website. Dank je en wat een compliment hoe je ons ervaren hebt. Ja onze jeugd jaren, vrij en onbezorgd.
   Nog geen levenservaringen, die komen pas met de jaren. Bij toeval kwam je mijn verhaal tegen. Ik zeg het valt je toe en na meer dan 50 jaar de ontmoeting.
   Mijn vader zei altijd: niets gebeurd zonder “hogere” reden, ook jouw levensloop niet. Wil je hulp hierbij, je hoef niet mee te blijven zitten. Dat is mijn professie.
   Praten kan al een opluchting geven. telefoonnummer vindt je hier op de website. Blessings.

  • Usha op 21 september 2016 op 23:10

  Antwoord

  Dag Nadia
  Mooi je levens verhaal, multicultureel van geboorte.
  Houd ook in dat je voor partner keuze, voor jou keuze mogelijk was.
  Goed te lezen dat je blijft leren .
  groetjes
  Usha

  1. Antwoord

   Dag Usha,
   Dank je wel voor je reactie op mijn levens verhaal. Inderdaad een rijk spiritueel leven zoals jij schrijft en ook voelt. Ja zeker de vrije keuze gehad in partner en andere zaken.
   Mijn vader zei altijd dat er niets gebeurde in het leven zonder hoger doel en dat is ook zo in mijn visie.
   Natuurlijk is er de pijn en het verdriet en als dat een verwerking heeft gehad en op zoek naar antwoorden kan je kijken en voelen waar het voor gediend heeft. In mijn proces in heel wording zal ik nooit uitgeleerd zijn.

   Ik wens ook jou veel succes en mocht je hulp nodig nodig schroom niet om te vragen aan wie dan ook.

   Een HARTE groet,
   EzraNoah

  • Usha op 21 september 2016 op 22:58

  Antwoord

  Dag Nadia,
  Jou levens verhaal leest als een van rijk spiritueel leven.
  Moedig om alles wat je mee maakt als een les te ervaren om weer verder te gaan.
  lieve groet
  Usha

Geef een reactie